Η περίπτωση «αριστείας» του Κ. Λούλη, που ούτε αναγνωρισμένο πτυχίο έχει, ούτε διάβασε το νόμο για το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία τον όρισε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού!
9 Ιουνίου 2020

Σχετικό απόσπασμα της ομιλίας της Δώρας Αυγέρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), στην Ολομέλεια της Βουλής στο σ/ν «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»:

«Είναι όπως όταν μιλά η Ν.Δ για ‘‘αριστεία’’. Κι εδώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, θα ήθελα να πω , επειδή μας κουνάτε το δάχτυλο για την αριστεία,  ότι η αριστεία προϋποθέτει να είναι κάποιος πρώτα καλός. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι καλή στην καλή νομοθέτηση. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι καλή, γιατί δεν έχει μάθει να τηρεί τους νόμους που η ίδια θεσπίζει. Η κυβέρνηση και στελέχη της Ν.Δ. δεν διαβάζουν – όχι τα μαθήματά τους για να πάρουν το πτυχίο τους-αυτό ξέρετε εμείς το αναγνωρίζουμε ως δικαίωμα σε κάποιον, γιατί η ζωή μπορεί να σου φέρει πολλές δυσκολίες και να σε αναγκάσει να αναζητήσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε μεγαλύτερη ηλικία. Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν διαβάζετε τους νόμους που εσείς οι ίδιοι ψηφίζετε. Και αναφέρομαι, για παράδειγμα, στον νόμο για το επιτελικό κράτος ή αυτή τη λογική της επιτελικής αριστείας. Πολλές φορές πιαστήκατε κύριες και κύριοι της Ν.Δ. να μην έχετε πτυχίο, ενώ ο νόμος που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε, απαιτούσε πτυχίο για να αποκτήσει κάποιος θέση σε έναν δημόσιο οργανισμό, να γίνει διοικητής. Θέλετε να σας θυμίσω πως αναγκαστήκατε να κάνετε μια τροπολογία για να μπορέσει να χωρέσει ο διοικητής της ΕΥΠ και το πτυχίο του για τη μουσική μέσα σε αυτό που εσείς τον καλέσατε να διοικήσει; Θέλετε να σας υπενθυμίσω πώς αναγκάστηκε να εξωθηθεί σε παραίτηση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων Ελλήνων, ακριβώς γιατί αποδείχτηκε ότι δεν είχε ούτε το πτυχίο του; Και σήμερα απλά θα ήθελα να θέσω υπόψη σας μια άλλη περίπτωση για την οποία μάλλον έχουμε την παραδοχή μιας διάταξης αυτού που λέμε επιτελικού κράτους, του νόμου για το επιτελικό κράτος, που τελικά δεν τηρήθηκε. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, για να διοριστεί κάποιος ιδιώτης ως γενικός ή ειδικός γραμματέας, χρειάζεται πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, που είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας, για τον γενικό γραμματέα τουριστικής και πολιτικής ανάπτυξης, τον κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι είναι διπλωματούχος της ελβετικής σχολής τεχνικών κυλινδρόμυλων. Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι-τα στοιχεία της υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου- η οποία είναι επαγγελματικό ινστιτούτο εκπαίδευσης και ετήσιας φοίτησης. Σήμερα υπέβαλα ένα αίτημα κατάθεσης εγγράφων, του πτυχίου του γενικού γραμματέα και της αναγνώρισης της ισοτιμίας του τίτλου. Και είχα την απάντηση.  Κι εδώ δεν είναι ότι δεν διάβαζε ο γενικός γραμματέας τα μαθήματά του, είναι ότι μάλλον δεν διάβασε καλά τον νόμο ή δεν ξέρει καν τι σημαίνει τήρηση του νόμου. Απαντά στο sitenewspaper.gr: «Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλο τον κόσμο, στην Ελβετία, τη Γερμανία και το Κάνσας. Από κει και πέρα δεν γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει αυτό το κατέθεσα».

Αυτός είναι ο σεβασμός και στον νόμο που ψηφίζετε και στην αριστεία την οποία εσείς ευαγγελίζεστε».

Ακολουθεί το link με το σχετικό απόσπασμα:

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα