Δώρα Αυγέρη: Από τη μάχιμη δημοσιογραφία στη μάχη της πολιτικής
31 Μαΐου 2020

Δημοσίευση στο Speedynews.gr

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1973, όπου το πατρικό της σπίτι βρίσκεται στην προσφυγική Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, η δυναμική και πολυπράγμων πολιτικός, είναι από τα πρόσωπα που ξέρουν καλά τις ανάγκες του τόπου τους.

Τα παιδικά της χρόνια ταξιδεύουν στο χωριό της μητέρας της, το Νέο Εράσμιο Ξάνθης, που έφτιαξαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Στο 4θέσιο σχολείο του τελείωσε το δημοτικό και ύστερα στην Ξάνθη το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Το 1994 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος. Έχει master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση «Επικοινωνία και Πολιτισμός», ενώ μιλά τρεις γλώσσες. Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Καντερ Μπαξ.

Η μεγάλη της αγάπη η δημοσιογραφία, ήταν και αυτή που την κέρδισε, ενώ έχει να σημειώσει πολύ σπουδαίο έργο στην δημοσιογραφική της πορεία.

Για 24 χρόνια η Δ. Αυγέρη υπήρξε μάχιμη δημοσιογράφος στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», σε περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο «tvxs.gr», ενώ έχει περάσει εκατοντάδες ώρες  κάνοντας έρευνες και τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΡΤ3 («ΑΡΧΕΙΟ», «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ» κ.λ.π.). Στο επίκεντρό τους, η Θεσσαλονίκη, η ελληνική περιφέρεια και διασπορά, η ιστορία, η πολιτική,  η κοινωνία, η καθημερινότητα, ο άνθρωπος.

Δ. Αυγέρη: Η μάχιμη δημοσιογράφος

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πριν την εκλογή της ως Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου της ανατέθηκε και η ατζέντα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) από τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της καθημερινής, ενημερωτικής, τηλεοπτικής εκπομπής, «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3.

Αναγνώριση της κοινωνικής και δημοσιογραφικής συμβολής της αποτελούν βραβεύσεις και διακρίσεις της από φορείς και οργανώσεις. Για την ενασχόλησή της με τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό της Γεωργιανής διασποράς στην Ελλάδα, το 2017, έλαβε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το βραβείο «Georgian Diaspora Awards 2017» στην κατηγορία «Foreign Friend of Georgia».

Δ. Αυγέρη: Μάχιμη και στην πολιτική

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, οδήγησαν τον Αλ. Τσίπρα στην απόφαση να προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μια έξυπνη επιλογή αποφασίζει να στηρίξει νέα πρόσωπα, τα οποία με τον δημόσιο λόγο τους, την στάση τους και την δυναμική τους μπορούσαν να δώσουν στον κόσμο και πάλι την «ΕΛΠΙΔΑ».

Ένα από τα πρόσωπα λοιπόν, που επιβεβαίωσε και με το παραπάνω αυτή του την επιλογή είναι και η Δ. Αυγέρη. Συνομιλώντας καθημερινά με τον κόσμο της εκλογικής περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης, πέρα από τα «κεφαλοχώρια» επισκέφτηκε κάθε μικρό χωριό και κάθε συνοικία για να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τον δικό προσωπικό της αγώνα.

Και πράγματι τα κατάφερε. Γιατί το 25,2% που συγκέντρωσε στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, συγκριτικά με το 16% των Ευρωεκλογών, είναι η πραγματική απόδειξη πως δυναμικά και φρέσκα πρόσωπα που εργάζονται σκληρά με αφοσίωση και δυναμισμό, μπορούν να πάνε τον τόπο ένα βήμα μπροστά.

Νικήτρια στην πιο δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης

Όχι, η Δ. Αυγέρη δεν ανήκει στους λεγόμενους «επαγγελματίες πολιτικούς». Η Δ. Αυγέρη είναι από τα πρόσωπα που μάχονται και τα καταφέρνουν. Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων προεκλογικού αγώνα, η Δ. Αυγέρη κατόρθωσε να πάρει την 2η θέση στην Β’ Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας 10.613 ψήφους, χωρίς τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κατορθώνοντας να αποδείξει ότι ο κόσμος θέλει το νέο και υγιές, αφού πέρασε ακόμη και τον πρώην αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα. Άλλωστε, αν είχε περισσότερο χρόνο, το πιθανότερο είναι να έβγαινε πρώτη.

Η δυναμική Δ. Αυγέρη και το σημαντικό της Αντιπολιτευτικό Έργο

Με το που ανέλαβε καθήκοντα ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), η Δ. Αυγέρη μας υπενθυμίζει αλλά και αποδεικνύει καθημερινά πως η πολιτική χρειάζεται εύστροφα, ηθικά και ικανά πρόσωπα, καθώς δεν σταματά με παρεμβάσεις και ερωτήσεις της  να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και να κάνει περήφανους τους συντοπίτες της. Να σημειωθεί επιπλέον πως με την συμμετοχή της στην Προανακριτική Επιτροπή αλλά και τα δηκτικά της σχόλια, κατορθώνει να «αφοπλίζει» τους βουλευτές της ΝΔ και ως εξαιρετική δικηγόρος, να υπερασπίζεται το δίκαιο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Επιτροπή.

Κλείνοντας, σημαντικό είναι να προσθέσουμε πως η Δ. Αυγέρη έχει επιδείξει δυνατότητες και σθένος που πολλοί θα ζήλευαν. Εμείς της ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο της, αν και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει!

Ακολουθεί το link της δημοσίευσης:

https://speedynews.gr/%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1/?fbclid=IwAR2dE4rlI5DCtop1-8ZRmVz4yNiD_0GhWBu9kh_Ws7dxfOwTUfNmkc9chrU
τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα