Oι κυβερνώντες ακούν την κραυγή αγωνίας από τη Β’ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»;
26 Μαρτίου 2020

Στην Ιρλανδία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εντάσσει τις ιδιωτικές κλινικές στο δημόσιο σύστημα της χώρας για όσο διαρκέσει η κρίση πανδημίας. Περί τα 2.000 κρεβάτια, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικού εγγράφονται στο δημόσιο σύστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση μοιράζει χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές και χειροκρότημα στα δημόσια νοσοκομεία. Απ’ όλη τη χώρα ακούγονται ολοένα και περισσότερες κραυγές αγωνίας. Στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής και το προσωπικό μιλούν για δραματική κατάσταση, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε μέσα προστασίας, ακόμη και μάσκες. Και κάνουν έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Τα ωραία μεγάλα λόγια δεν αρκούν. Ας αφήσουν οι κυβερνώντες τις ιδεοληψίες τους κι ας στηρίξουν ουσιαστικά το ΕΣΥ. Δεν αρκεί να ντύσουμε -όπως λένε κάποιοι- την Ελλάδα στα γαλανόλευκα για να υπάρχει εθνική ομοψυχία. Αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζεται να «ντύσουμε» και να θωρακίσουμε γιατρούς και νοσηλευτές με στολές, μάσκες και ό,τι άλλο ειδικό μέσο προστασίας χρειάζονται επειγόντως, για να δώσουν τον αγώνα στις ΜΕΘ, να κρατηθεί το ηθικό όλων ψηλά, να σωθούν ζωές.

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα