Εμείς λέμε “ναι”
16 Ιανουαρίου 2020

Συνέντευξη στον 102 FM του Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πεκλάρη.

Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης μιλούν για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Αυτή ήταν η χειραγώγηση; Τότε γιατί προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πρόεδρο του ΣτΕ που είχε προτείνει και επελέγη επί ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Ας μας απαντήσει σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

“Είναι ξεκάθαρο σε όλο αυτό το πέρασμα του χρόνου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας δεν παίζουν ούτε με τους θεσμούς ούτε αναλώνονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Από την αρχή, από την πρώτη στιγμή, ήταν πολύ ξεκάθαρη και σαφής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας: ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μην προτείνει τον κ. Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία, όταν ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που όταν ανέλαβε την εξουσία πρότεινε και τελικά ψήφισε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άρα αυτός που έπρεπε να εξηγήσει από την πρώτη στιγμή γιατί δεν προτείνει και δεν επιλέγει τον κ. Παυλόπουλο είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Αντί να το κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης, μπήκε στην ονοματολογία, έφθειρε και τον κ. Παυλόπουλο προσωπικά αλλά και πολύ περισσότερο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, γιατί είναι σε δεινή θέση η ο ΣΥΡΙΖΑ; Και να μπω και λίγο στην ουσία σε σχέση με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου:
Η επιλογή της κυρίας Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ομόφωνα είχε επιλέξει για αυτή την ανώτατη θέση το Υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε γίνει αποδεκτό από τους εκπροσώπους της Ν.Δ. στη Διάσκεψη των Προέδρων. Και πάλι, όμως, η πρόταση της Προέδρου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια άλλη παραδοχή και αναγνώριση λάθους από την πλευρά της Ν.Δ. Και μπορώ να πω ότι είναι και μία άλλη παραδοχή, και τώρα θα σας μιλήσω με την ιδιότητα του μέλους της προανακριτικής επιτροπής για την περιβόητη «σκευωρία» εντός πολλών εισαγωγικών για το θέμα του Παπαγγελόπουλου. Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης μιλούν για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Αυτή είναι η χειραγώγηση; Με το να αναγνωρίζει και να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πρόεδρο του ΣτΕ που είχε προτείνει και επελέγη επί ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Ας μας απαντήσει σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα