«Τελειώνει η περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση»
31 Δεκεμβρίου 2019

Συνέντευξη στο piperata.gr και τον Σωκράτη Λαδόπουλο

«Η κυβέρνηση διανύει ακόμη την περίοδο χάριτος» υποστηρίζει η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής της Β’  περιφέρειας Θεσσαλονίκης και μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, θεωρώντας ότι σύντομα οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη στην τσέπη τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αποκλειστική συνέντευξη στα piperata.gr βλέπει μεγάλα λάθη της κυβέρνησης σε ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό. Υποστηρίζει ότι η «κυβέρνηση δημιουργεί εστίες έντασης εκεί που δεν υπάρχουν» κατακεραυνώνοντας την αστυνομοκρατία, η οποία όπως λέει «περιορίζεται μόνο στις καταλήψεις, αφήνοντας έξω το οργανωμένο έγκλημα».

Έτσι εξηγεί και το «άβατο» των Εξαρχείων, καθώς θεωρεί ότι οι αντιδράσεις που υπάρχουν προέρχονται από κυκλώματα ναρκωτικών που κάνουν ότι θέλουν επειδή υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση… Για να τονίσει ότι «οι μόνοι σήμερα που κάνουν face control στα Εξάρχεια είναι οι άντρες των ΜΑΤ».

«Η γεωμετρία της αριστεράς είναι δύσκολη…»

Η νεοκλεγείσα βουλευτής για την επιχειρούμενη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι «οι θέσεις είναι ιδεολογικές, δεν είναι τα αριθμημένα καθίσματα ενός πολιτικού θεάτρου», αφήνοντας να εννοηθεί – μάλλον με πολύ ήπιο τρόπο – ότι δεν μπορεί ο καθένας να πληρώσει απλώς ένα εισιτήριο και να πάρει την θέση του… Άλλωστε συνεχίζοντας, τονίζει με νόημα ότι κάποιες φορές «…η γεωμετρία της αριστεράς είναι δύσκολη…»

Δηλώνει κατά της βίας. «Είναι αδιανόητο» λέει, «να τίθεται καν ζήτημα ανοχής της βίας, έστω και ήπιας, απέναντι σε πολιτικούς ή φορείς πολιτικών ιδεών».

Η Δώρα Αυγέρη όμως μιλάει και για την πόλη της, την Θεσσαλονίκη. Για τις προβληματικές συγκοινωνίες, τον «αμαρτωλό» ΟΑΣΑ, το ΜΕΤΡΟ που πάλι έχει κολλήσει…

Κι αν είναι νέα βουλευτής, είναι βαθιά πολιτικοποιημένη, ξέρει την κοινωνία μέσα από δεκαετίες «μελέτης» μέσω δημοσιογραφίας και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί ένα από τα «καλά» χαρτιά του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθειά του να χτίσει τον διευρυμένο, προοδευτικό, πολυπρόσωπο και «πολύχρωμο» νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Το link της συνέντευξης:

https://piperata.gr/2019/12/29/dora-avgeri-syriza-telioni-i-periodos-charitos-gia-tin-kyvernisi/?fbclid=IwAR3l_q_XyZpsKu7ROwQGvkRVAWqfbGTPtqGDAVDr0_z38D2J4v8VcEbzjU8
τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα