Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών, φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση «Σκάνδαλο Novartis» που οργάνωσε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού
9 Νοεμβρίου 2019

Ομιλήτρια η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Δώρα Αυγέρη

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της ελβετικής Τηλεόρασης «La Strategia» με μαρτυρίες, ντοκουμέντα και αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis που συγκλόνισε τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

Το ντοκιμαντέρ “La Strategia” που προβλήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα ανέδειξε τη μεθοδολογία και την κυνικότητα με την οποία έδρασε το τρίγωνο της διαφθοράς Πολιτικών-Γιατρών-ΜΜΕ προκειμένου να προωθηθεί η χρήση των σκευασμάτων της ελβετικής εταιρίας σε βάρος της υγείας των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

«Η αξία αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ότι αποδεικνύει πόσο πραγματικό και πόσο μεγάλο είναι αυτό το σκάνδαλο σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα πέρασε τη μεγαλύτερη κρίση της και την ώρα που οι άνθρωποι δεν είχαν 10 ευρώ να αγοράσουν τα φάρμακά τους, αυτή η εταιρία θησαύριζε  εξαιτίας  γιατρών αλλά και  κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών που έδωσαν το πράσινο φως ή διευκόλυναν αυτές τις παράνομες πρακτικές διαφθοράς», επισήμανε στην ομιλία του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στο πρωθύστερο που αντιμετωπίζει σχετικά με τη συμμετοχή της σε μία Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει πρώτα τις κατηγορίες για μία υποτιθέμενη “σκευωρία” ενώ δεν έχουν απαντηθεί ούτε πολιτικά ούτε νομικά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχει σκάνδαλο. 

Σε ό,τι αφορά στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε νωρίτερα, η Βουλευτής τόνισε ότι αυτό δεν έχει βρει χώρο στην ελληνική Τηλεόραση με εξαίρεση μία μετάδοση που έγινε από τον σταθμό KONTRA. «Νομίζω είναι ένα υποδειγματικό ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να χωρέσει στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα