Εισήγηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β΄Θεσσαλονίκης, αν. Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Δώρας Αυγέρη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
5 Νοεμβρίου 2019

Σ/Ν Υπουργείου Δικαιοσύνης “Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις”

“Τέτοια σκανδαλώδης – φωτογραφική διάταξη, τέτοια ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, συνιστούν θεσμική και συνταγματική εκτροπή και δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν ούτε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Είναι προφανές ότι θα αχρηστευθούν όλες οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις για τις οποίες είχε κινηθεί δίωξη αυτεπάγγελτα, είτε πρόκειται για πλημμελήματα, είτε για κακουργήματα. Η στόχευση και μεθόδευση είναι προφανής. Τρυφερότητα για όσους διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα στο πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών!
Σε μια περίοδο όπου το οικονομικό έγκλημα διεθνοποιείται και λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις και αναζητείται η «θωράκιση» της οικονομίας, η παρούσα κυβέρνηση με χαριστικές διατάξεις «αμνηστεύει» όλα τα οικονομικά σκάνδαλα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει στην ελληνική οικονομία και τις απώλειες εκατομμυρίων εσόδων.”

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα