Μια Νίκη της Σαμοθράκης! Επιστρέφει το δημοσιογραφικό συνέδριο!

Η Δώρα Αυγέρη με τον Δημήτρη Πέτροβιτς

Η απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να χρηματοδοτήσει το δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης καταγράφεται ως ένα πολύ σημαντικό «ναι» στην πρόταση της Δώρας Αυγέρη για αναβίωση του θεσμού που υποβλήθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή-πρόταση προς την ΕΣΗΕΜ-Θ, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Σαμοθράκης, ανέφερε:
«Η συνεργασία των αυτοδιοικητικών αρχών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για να επιτευχθεί αυτό. Θεωρώ ότι υπάρχει γόνιμος χώρος και ισχυρή παρακαταθήκη για να επιχειρήσουμε την ανασύσταση του Συνεδρίου ως θεσμού που θα ισχυροποιήσει την φωνή και την εικόνα του νησιού. Η σταθερή παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο παρακολούθησης οποιασδήποτε πολιτικής ασκείται ή δεν ασκείται για να πάψει το νησί να είναι αποκλεισμένο το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου».
Σήμερα το νησί εξακολουθεί να περιμένει τις μεγάλες απαντήσεις στα μεγάλα του προβλήματα, όπως αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που το ένιωσε με μεγάλη ένταση το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, η ανταπόκριση της Περιφέρειας στην πρόταση για αναβίωση του συνεδρίου μέσω της οικονομικής υποστήριξής του, είναι ένα θετικό βήμα. Ελπίζουμε γρήγορα, γιατί όχι και το καλοκαίρι του 2020, ν’ αναβιώσει και μάλιστα ανανεωμένος, ένας ιστορικός θεσμός που είχε ταυτιστεί με τη Σαμοθράκη και την είχε υποστηρίξει.
Αξίζει να υπογραμμιστεί η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, επίσης δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος παλιότερα είχε διατυπώσει την ιδέα αναβίωσης του συνεδρίου. Ο κ. Πέτροβιτς, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη μετά την επίσκεψή της Δώρας Αυγέρη με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στο νησί, είχε εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στην πρόταση.