Η ΝΔ δεν πήρε το μάθημα
5 Αυγούστου 2019

Η ΝΔ δεν πήρε το μάθημα: η υπερσυγκέντρωση εξουσιών αποτελεί πολιτική ύβρη που οδηγεί εύκολα στην κατάχρησή τους. Να θυμίσουμε δίκες και καταδίκες γαλάζιων αυτοδιοικητικών για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος;

Συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη 

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδομώντας το κράτος και τον δημόσιο χαρακτήρα του, πάει να φτιάξει ένα παράλληλο κράτος για να εξυπηρετεί τα δικά του πολιτικά συμφέροντα αλλά και συγκεκριμένα ιδιωτικά» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη, αναφερόμενη στον νόμο για το επιτελικό κράτος. Όπως εξήγησε «στην ουσία πρόκειται για ένα υποτελικό παρακράτος στην υπηρεσία ενός πρωθυπουργικού, υδροκέφαλου και υπερσυγκεντρωτικού μοντέλου, το οποίο είναι ξένο και προς την πολιτειακή δομή και διάρθρωση της χώρας, αλλά και προς τις συνταγματικές και δημοκρατικές παραδόσεις».  «Ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει τον δρόμο στις ερπύστριες των ιδιωτικών συμφερόντων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ, επισήμανε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης πάει να δημιουργήσει ένα δημαρχοκεντρικό και ένα σύστημα δομημένο έτσι που να είναι υπέρτατη αρχή ο περιφερειάρχης.  Υποβαθμίζεται ο ρόλος των Συμβουλίων και πηγαίνουμε σε μονοπρόσωπα μοντέλα επιβολής αποφάσεων και διοίκησης. Αυτά τα μοντέλα θα έπρεπε να τα φοβάται λίγο η Ν.Δ, γιατί θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε η διοίκηση από δημάρχους της Ν.Δ και από περιφερειάρχες. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και καταδίκες»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
Αν. τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης

τελευταίες δημοσιεύσεις: Τελευταία νέα