Λίγες λέξεις για μένα
8 Ιουλίου 2019

Η Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Το πατρικό της σπίτι βρίσκεται στην προσφυγική Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, τα παιδικά της χρόνια ταξιδεύουν στο χωριό της μητέρας της, το Νέο Εράσμιο Ξάνθης, που έφτιαξαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Στο 4θέσιο σχολείο του τελείωσε το δημοτικό, στην Ξάνθη το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Το 1990 εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, πήρε το πτυχίο το 1994 και μιλά τρεις γλώσσες.

Έχει master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση «Επικοινωνία και Πολιτισμός».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της καθημερινής, ενημερωτικής, τηλεοπτικής εκπομπής, «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3.

Η δημοσιογραφική της πορεία απαρτίζεται από 24 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», σε περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο «tvxs.gr», από εκατοντάδες ώρες  ερευνών και τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ3 («ΑΡΧΕΙΟ», «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ» κ.λ.π.). Στο επίκεντρό τους, η Θεσσαλονίκη, η ελληνική περιφέρεια και διασπορά, η ιστορία, η πολιτική,  η κοινωνία, η καθημερινότητα, ο άνθρωπος.

Αναγνώριση της κοινωνικής και δημοσιογραφικής συμβολής της αποτελούν βραβεύσεις και διακρίσεις της από φορείς και οργανώσεις. Για την ενασχόλησή της με τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό της Γεωργιανής διασποράς στην Ελλάδα, το 2017 έλαβε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το βραβείο «Georgian Diaspora Awards 2017» στην κατηγορία «Foreign Friend of Georgia».

Από το 1998 ζει και είναι δημότισσα του δήμου Θερμαϊκού. Είναι κάτοικος της Ν. Κερασιάς,  ένα μικρό- επίσης προσφυγικό- χωριό, πολύ κοντά στη Ν. Μηχανιώνα.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κάντερ-Μπαξ.

τελευταίες δημοσιεύσεις: Uncategorized